Zonnepanelen vormen de basis van zonne-energie. Als je deel wilt uitmaken van deze beweging voor hernieuwbare energie, is het belangrijk om alles over zonnepanelen te begrijpen. Het is een heel goed idee om een paar webpagina’s over zonne-energie te lezen voordat je een poging doet, of het nu doe-het-zelf is of kopen bij de plaatselijke ijzerhandel. Hier zijn enkele basisinformatie over het maken van een zonnepaneel.
Het soort zonnepaneel
Laten we eerst eens praten over het type zonnepanelen dat wordt gebruikt https://docs.google.com/document/d/1nDDU0n-i-g179EnPVypmeqnFZzkB0rSWaixvhhzNnD0/edit?usp=sharingm stroom op te wekken. Er zijn in feite twee typen, een flatpanel en een semi-flat panel. Je kunt ook zien dat het niet uitmaakt welk type je gebruikt, als je het geld hebt om te kopen, zou je er zelf een moeten kunnen installeren. Dit is belangrijk omdat het je iets vertelt over hoe het zonnepaneel werkt. De kracht is opgeslagen in een reeks cellen. Deze cellen kunnen op verschillende manieren worden gerangschikt. Je kunt bijvoorbeeld arrays van platte panelen in verschillende oriëntaties gebruiken.
Meerdere cellen
De cellen zijn niet gemaakt van één grote cel, maar van veel verschillende cellen die anders zijn gevormd om op een bepaalde manier te worden georiënteerd. Deze oriëntatie wordt bandgap genoemd. Met andere woorden, er zijn “gaten” in elk van de cellen die worden gevormd door een elektrische stroom die er doorheen gaat. Wanneer de cellen licht ontvangen, laden ze op.
Maximale capaciteit
Wanneer de stroom de maximale capaciteit bereikt, wordt deze vrijgegeven. De stroom gaat dan naar een omvormer, waar het wordt omgezet in DC. De gelijkstroom wordt verdeeld in jouw zonne-energiesysteem, meestal als stroom van een batterij. Dit is waar je iets over macht moet weten. Je kunt jouw eigen zonne-energiesysteem kopen of bouwen. Wanneer je een eigen systeem bouwt, heb je natuurlijk altijd meer dan één paneel nodig, dus je moet ervoor zorgen dat je weet wat je nodig heeft.
Zonnestroomsystemen
Zonnestroomsystemen bestaan voor het grootste deel uit een aantal onderling verbonden zonnepanelen. Het gelijkstroom wordt met andere woorden overgedragen tussen alle zonnepanelen. Dit is een efficiëntere manier om stroom te krijgen. Sommige systemen zijn echter nog steeds aangesloten op een generator, terwijl andere op uw huis worden aangesloten.Een van de nadelen hiervan is dat je meer panelen moet plaatsen als je er een wilt bouwen. Als u bijvoorbeeld bent aangesloten op een generator, stijgt het aantal benodigde panelen, maar ook het aantal benodigde batterijen. En vergeet niet dat batterijen duur zijn, dus overdrijf het niet.
Een bouwpakket
Natuurlijk kun je ook een bouwpakket kopen om je eigen zonnepanelen te bouwen. Dit kan bij een plaatselijke ijzerhandel of u kunt het online bestellen. Hoe dan ook, als je alle materialen klaar hebt, is het aan jou of je de doe-het-zelf of de professionele methode gaat gebruiken.
Zelf op onderzoek uitgaan
Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je het hele ding koopt. Als je jouw eigen doe-het-zelf-aanpak wilt gebruiken, moet je er rekening mee houden dat er veel oplichting is. Sommige bedrijven bieden gratis elektriciteit en diensten aan, terwijl anderen je de koopwaar verkopen, maar alleen nadat ze zijn betaald. Voordat je beslist welke kit je wilt kopen, moet je dus eerst bekijken of ze legitiem zijn voordat je betaalt.