Betaal niet teveel voor jouw energiecontract

Je kunt op verschillende manieren op je energierekening besparen. Zo kun je in huis diverse maatregelen nemen om weinig kosten aan energie kwijt te zijn. Het begin is een goede isolatie. Indien de woning niet goed geïsoleerd is kan alle warmte die de cv-ketel afgeeft makkelijk ontsnappen. De kachel draait dan extra hard waardoor dit duidelijk is te zien op de jaarnota. Daarnaast zijn zonne-energie en ledverlichting zuinige opties om op jouw energierekening te besparen. Bij zonnepanelen en duurzame energie kies je voor groene energie uit Nederland. Deze energie wordt geproduceerd met een sterk verminderde Co2 uitstoot en opgewekt uit natuurlijke bronnen.

Zonnepanelen werken ook goed bij bewolkt weer. Je hebt zo wel altijd warm water maar lage kosten op de rekening. De was slechts een keer in de week draaien in plaats van meerdere keren scheelt tevens veel water en zo kun je ook ecologisch douchen met een energiebesparende douchekop waardoor je minder water verbruikt. Kies een enkele keer voor een bad maar om zuinig om te springen met gas en water is een korte douche van ongeveer 5 minuten beter dan een lange douche van 20 minuten. Je kunt ook besparen door over te stappen. Zo wordt duidelijk dat je veel goedkoper uit kunt zijn bij een andere energiemaatschappij. Tevens krijg je in veel gevallen een paar honderd euro terug door over te overstappen.

Lage lasten door een goedkope autoverzekering

Een autoverzekering met minimaal WA kan door te vergelijken veel goedkoper. Sommige verzekeraars bieden extra dekkingen voor de prijs van een WA-verzekering. Bij de ene aanbieder kun je soms voor dezelfde prijs een casco of zelfs all risk krijgen. Kijk voordat je kiest voor een autoverzekering goed wat gedekt is. Een kale WA-verzekering dekt bijvoorbeeld niet schade aan eigen auto maar alleen schade die jij aan andere toebrengt. Wil je de meeste zekerheid? Dan kun je met een all risk dekking ook al goedkoper uit zijn die ook schade aan eigen auto dekt naast diefstal, ongevallen schade en overige schades. Ook als je meerdere verzekeringen bij een maatschappij hebt lopen kun je vaak pakketkorting krijgen.

Kies voor een lage zorgpremie

Ook een zorgverzekering hoeft niet duur te zijn. De basisverzekering vergoed al de benodigde basiszorg. Soms is een aanvullende verzekering wenselijk maar niet verplicht. Door goed uit te rekenen wat het kost om aanvullend verzekerd te zijn maar niet vaak van deze zorg gebruik zult maken ben je met een aanvullende verzekering vaak duurder uit dan dat je het uit eigen zak betaald. Ook kun je kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. De maandpremie wordt dan namelijk lager. Een vrijwillig eigen risico is verstandig als je weinig gebruik denkt te maken van de zorg en met een lagere maandpremie kan het in verhouding dus voordeliger zijn. Ook zorgverzekeringen vergelijken kan veel schelen in de portemonnee.