Speciale tijden vereisen speciale maatregelen, en vooral tijdens de Corona-periode moeten velen van ons kort werken of vanuit ons thuiskantoor. In dit artikel wil ik uitleggen hoe je daar het beste geld en zenuwen kunt besparen.

Laptops en Co. verbruiken echt zoveel

In een onlangs gepubliceerd rapport onthulde het Berlijnse consumentencentrum aan Bild hoeveel het toenemende gebruik van elektronische apparaten heeft op de facturering van elektriciteit. Zes weken thuiskantoor kost ongeveer twee euro aan elektriciteitskosten per laptop en zes euro per desktop – een hoogwaardige gaming-pc verbruikt zelfs 70 procent meer. Wat niet uit de weg mag worden gelaten, zijn de verdere elektriciteitskosten die kunnen worden gemaakt door keukenapparatuur, elektronische amusementsmedia zoals televisie of spelconsoles, of door vaker wassen en drogen. De lijst kan voor altijd doorgaan.
Om te kunnen genieten van thuisblijven bij dierbaren (en hun werk) zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de volgende elektriciteitsrekening, volgen hier mijn 5 meest effectieve tips om geld te besparen tijdens uw thuiskantoor:


1. Koop energiebesparende apparaten en vervang ze door oude elektrische apparaten.
Dit is vooral handig als het gaat om apparaten met een hoog verbruik, zoals een wasmachine of koelkast. In veel huishoudens zijn er nog echte
Power guzzlers die verouderd zijn, wat enorme kosten met zich meebrengt. Hier betekent het: optimaliseren en vernieuwen om op lange termijn te besparen.

2. Koop een stekkerdoos met een schakelaar.
Wie kent het niet? In de woonkamer bevindt zich een stekkerdoos waarop televisie, console, stereo en andere elektrische apparaten zijn aangesloten. Apparaten die altijd in de standby-modus werken, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld en dus ongelooflijk veel energie verbruiken. Door de normale stekkerdoos te vervangen door een stekkerdoos met schakelaar, kunt u veel energie besparen en dus bespaart u veel geld. Met slechts één klik zijn alle apparaten echt uitgeschakeld en verbruiken ze niet onnodig stroom. Simpel en effectief.

3. Gebruik de waterkoker en magnetron in plaats van het fornuis.
Omdat in vergelijking met een elektrische kachel deze twee apparaten aanzienlijk minder elektriciteit verbruiken. Je kunt een waterkoker kopen voor minder dan 20 euro, magnetrons zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro. Een snelle en gemakkelijke oplossing voor kleinere hoeveelheden water die effectief geld bespaart.

4. Verwarm de oven niet voor.
Heel weinig maaltijden hebben echt een voorverwarmde oven nodig. In de meeste gevallen is het voldoende om de oven pas aan te zetten als het gerecht binnenkomt. Bovendien kan de oven – trouwens ook elektrische kookplaten – enkele minuten voor het einde van de kooktijd worden uitgeschakeld, omdat de restwarmte voldoende is om te koken of bakken.