Maak je klaar om alles wat je weet over frituren van voedsel uit te dagen. Airfryer kunnen uw favoriete voedsel krokant, goudbruin bakken (ja, frites en chips!) Met weinig of geen olie. Je kunt niet alleen traditioneel gefrituurd voedsel maken, zoals chips en frites, maar het is ook geweldig voor groenten, eiwitten zoals kippenvleugels en drummettes, en voorgerechten zoals coquettes en fetadriehoeken. Zelfs desserts zoals brownies en blondies worden perfect gebakken in een heteluchtfriteuse.

Waarom het werkt

Met andere woorden, een airfryerlijkt veel op een heteluchtoven, maar in een andere outfit, voedsel koken op zeer hoge temperaturen en tegelijkertijd droge lucht rond het voedsel laten circuleren, voedsel sneller koken en het krokant maken zonder extra vet toe te voegen .

Waar u op moet letten in een airfryer

Er zijn nu veel verschillende maten en soorten airfryer verkrijgbaar. Als je voor een groot publiek kookt, probeer dan eens de Philips XXL Air Fryer, die een hele kip of zes porties friet kan koken.

Als je weinig ruimte hebt aan het aanrecht, probeer dan de Philips Avance Air Fryer die gebruikmaakt van gepatenteerde technologie om hete lucht te laten circuleren, wat een knapperig en bevredigend resultaat oplevert. en deze heteluchtfriteuse van de volgende generatie heeft een compacter formaat (dezelfde capaciteit!) en TurboStar-technologie, die ervoor zorgt dat het eten gelijkmatig gaart (u hoeft zich geen zorgen meer te maken over opeenhopingen). Nu kunt u genieten van al het gefrituurde voedsel waar u van houdt – zonder schuldgevoel.

Om de veelzijdigheid van een heteluchtfriteuse nog meer te vergroten, kunt u ook een verscheidenheid aan verschillende hulpstukken kopen, zoals een rooster, grillpan, muffinpannen en gaasmanden) voor entertainment. Bekijk onze Air Fryer-kruiden die we in eigen huis hebben ontwikkeld, variërend van Karnemelk Zwarte Peperkruiden voor het frituren van kip tot Knoflook Sichuan-kruiden, perfect voor de Chinese keuken.

Lees verder voor een video over de heteluchtfriteuse in actie, how-to-tips en onze favoriete recepten, inclusief die frietjes, aan de lucht gebakken tonkotsu, kippenvleugels en meer.

Vijf tips voor het gebruik van een heteluchtfriteuse

1. Schud het.
Zorg ervoor dat u de heteluchtfriteuse opent en het voedsel rond schudt terwijl het in de mand van de machine “frituurt” – kleiner voedsel zoals frites en frites kunnen samendrukken. Draai ze om de 5-10 minuten voor het beste resultaat.

2. Wees niet te druk.
Geef voedsel voldoende ruimte zodat de lucht goed kan circuleren; dat is wat u knapperige resultaten geeft. Onze testkeukenkoks zweren bij de heteluchtfriteuse voor snacks en kleine hoeveelheden.

3. Geef voedsel een spray.
Besproei voedsel lichtjes met kookspray of voeg een beetje olie toe om ervoor te zorgen dat het niet aan de mand blijft plakken.

4. Houd het droog.
Dep het voedsel voor het koken droog (als het bijvoorbeeld gemarineerd is) om spatten en overtollige rook te voorkomen. Evenzo moet u bij het koken van vetrijk voedsel, zoals kippenvleugels, regelmatig het vet uit de onderste machine legen.

5. Beheers andere kookmethodes.
De heteluchtfriteuse is er niet alleen om te frituren; het is ook geweldig voor andere gezonde kookmethoden, zoals bakken, braden en grillen. Onze testkeuken gebruikt de machine ook graag voor het koken van zalm!