Technische vooruitgang houdt natuurlijk niet op bij fondsenwervingscampagnes. Voor velen is een inzamelingsactie voornamelijk alleen online. Hiervoor zijn er verschillende platforms, waarop u gemakkelijk en transparant geld kunt innen.

De collectiecampagnes kunnen in slechts enkele stappen worden geregistreerd en de link wordt gedeeld met vrienden en kennissen zodat ze kunnen deelnemen aan de campagne. Deelname vindt plaats via directe overschrijving, PayPal of creditcardbetaling. Uiteindelijk wordt het verzamelde bedrag naar een rekening overgemaakt of als voucher uitbetaald.

Op sommige platforms kan het verzamelde bedrag ook rechtstreeks worden uitgegeven in een partnerwinkel, zoals Amazon. Enkele voorbeelden van bekende online verzamelplatforms vindt u hier:

Leetchi: Op dit platform kun je ook geld inzamelen voor privédoeleinden maar ook voor een goed doel.
betterplace.org: Dit platform gaat over het inzamelen van geld voor een goed doel. Het biedt verschillende sociale projecten die u kunt steunen of waarvoor u supporters zoekt.
paypal.com: Alle soorten inzamelacties kunnen hier worden gestart, zelfs het verjaardagscadeau voor de 30e verjaardag van de collega.
gofundme: Dit platform is ’s werelds grootste donatiewebsite voor particuliere gebruikers en ondersteunt verschillende kleine en grote donatiecampagnes.

VERZAMEL GELD MET EEN FONDSENWERVENDE WEBSITE

Wil je gewoon geld inzamelen met je club, je klas of je dansgroep? Dan is deze nieuwe inzamelingsactie iets voor jou!

ANDERE IDEEËN OM GELD TE VERZAMELEN

Bent u op zoek naar andere manieren om donaties te innen? Kijk dan eens bij het verzamelen van ideeën en donaties. Hier vindt u algemene tips voor het inzamelen van donaties, maar er zijn ook leuke ideeën voor verschillende groepen, zoals kleuterscholen, scholen, clubs en schoolniveaus, over hoe u eenvoudig uw budget kunt verbeteren of bijvoorbeeld uw Abikasse kunt vullen. U kunt er zeker van zijn dat de verkoop van cakes voor geld gisteren was!