Een hondenmand is niet zomaar een plek waarin de hond ligt of zit, als zijn of haar baasjes het gekwispel en de aandachttrekkerij van de hond zat zijn. Het is dus niet alleen maar de plek waar de hond wordt afgelegd, zoals dat zo netjes heet.

De hondenmand, en je kunt daar natuurlijk ook een benche zien, om een simpel oud kleed waar de hond graag ligt en zit, is eigenlijk hetzelfde als de bank of stoel voor de televisie bij mensen.

Een stukje eigen. Daarbij is het voor de hond goed als deze ook een eigen plek is. Bovendien is het natuurlijk, tenminste als je zuinig bent op je bank en stoel, dat de hond een eigen plek heeft. Dat is dus ook voor de hond beter, voor de meubelen, en de meeste mensen vinden het ook niet zo’n prettig idee als de hond op de bank ligt.

Dat is overigens bij grote honden echt een probleem, maar natuurlijk bij kleine honden lang zo groot niet.

De hondenmand mag overigens ook best een stuk interieur zijn, dat past bij de overige meubelen in bijvoorbeeld de woonkamer. Alhoewel het belangrijk is dat de hond er lekker in kan liggen. Veel belangrijker dan het moeten passen bij de rest van de meubelen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig net zo veel soorten manden als er bij wijze van spreken type auto’s zijn.

En er zijn ook echt mooie manden, die allang niets meer te maken hebben met de hondenmanden zoals deze vroeger gebruikt werden. Sommige hondenmanden zin gewoon ronduit mooi.

Het geeft een stukje meerwaarde in je woning of huis. En als jouw hond daar ook zijn eigen plekje mee gevonden heeft, dan zijn de baasjes en de hond erg tevreden.

Want laten we nou eerlijk zijn, er is niet mooier dan een trouwe viervoeter die languit ligt te snurken in zijn of haar mand. Die tevredenheid met die mand, en dat thuis voelen bij zijn of haar baasjes, is het mooiste en fijnste dat je kan gebeuren.