Ook mondkapjes bestellen doe je gemakkelijk online. Het assortiment is enorm en daarbij is het veel gemakkelijker om hier doorheen te lopen vanuit je eigen luie stoel. Online mondkapjes bestellen brengt ook de nodige risico’s met zich mee en in dit geval wil je zeker zijn dat je geen miskoop doet. Daarom hebben we de volgende aandachtspunten opgeschreven waarmee je zeker weet dat je de beste mondkapjes koopt voor gebruik in het Nederlandse openbaar vervoer.

De juiste hoeveelheid mondkapjes bestellen

Het eerste aandachtspunt waarmee je rekening moet houden bij het mondkapjes bestellen is dat je er genoeg neemt. Want je moet elke keer dat je een reis begint een nieuw of schoon mondkapje opdoen en als je op je bestemming bent aangekomen gooi je deze direct weg of berg je hem op. Elk mondkapje is bedoeld voor éénmalig gebruik, wat betekent dat iemand die dagelijks naar het werk en terug naar huis reist wekelijks minimaal 10 mondkapjes nodig heeft. Daarbij geldt dat de prijs per mondkapje voor een grote bestelling vaak naar beneden gaat. Maak dus een goede inschatting en bestel de hoeveelheid mondkapjes dat je nodig hebt zorgvuldig.

Mondkapjes bestellen bij Nederlandse verkopers

De Nederlandse verkooppunten van mondkapjes zijn op de hoogte van de regels die gelden in ons land. Dat betekent dat ze ook weten hoe de mondkapjes die zijn toegestaan in het openbaar vervoer eruit moeten komen te zien. Bij de productomschrijving vermelden ze dan dat het niet-medische mondkapjes betreft die in het openbaar vervoer zijn toegestaan. Door voor een Nederlandse verkoper te kiezen om je mondkapjes bij te bestellen weet je dus dat je mondkapjes krijgt die in ons land zijn toegestaan. Communicatie in het Nederlands is dan ook erg handig.

Wegwerp mondkapjes zijn niet altijd de beste keuze

Wegwerp mondkapjes leg je bij het restafval elke keer nadat je ze hebt gebruikt. Of je nu een reis gemaakt hebt van een paar minuten, of je hebt er twee uur over gedaan, als je uitstapt gooi je ze weg. Je kunt ook stoffen mondkapjes bestellen en deze hebben enkele voordelen ten opzichte van de wegwerp exemplaren. Ze zijn her te gebruiken en dus milieuvriendelijker. Daarnaast zijn ze in allerlei kleuren en uitvoeringen te krijgen en kun je er dus nog steeds stijlvol mee over straat.

Medische mondkapjes zijn voor de professionals

In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes toegestaan en daar is een goede reden voor. Door niet-medische mondkapjes te bestellen zorg je ervoor dat medisch personeel, dat medische kapjes nodig heeft voor het uitvoeren van hun baan, nooit zonder komt te zitten. Er is op dit moment nu eenmaal een grote interesse in mondkapjes en dat is het directe gevolg van de Coronacrisis. Tenzij je andere redenen hebt, is het voor het openbaar vervoer niet nodig om medische mondkapjes te bestellen en ga je beter met een niet-medisch kapje het voertuig in. Zo laat je de professionele kapjes beschikbaar voor de professionals.