Ga je verhuizen of ben je toe aan een totaal nieuwe inrichting? Kijk hieronder voor tips die het inrichten van je woonkamer een stuk overzichtelijker maken. Zo voorkom je dat je voor onverwachte situaties kom te staan.

Bedenkt van tevoren wat je precies met de kamer wilt. Welke stijl heb je voor ogen? Ga je bijvoorbeeld mee met de retro-trend van 2014, waarbij oud meubilair een eigentijds tintje wordt meegegeven? Moet het ruimte uitstralen of heb je liever een knusse kamer? Zijn er hoeken in de kamer die je speciaal voor bepaalde bezigheden wilt inrichten? Teken altijd een plattegrond van de ruimte en meet alles in de detail op.

Vervolgens kun je je gaan focussen op het grote meubilair. Zorg er daarbij voor dat deze meubelstukken met elkaar matchen. Kies bijvoorbeeld eens voor teakhouten meubelen of een compleet andere kleur van je woonkamer.

Ondanks dat je dan misschien geen andere woning krijgt en geen ander huis, wordt je leefstijl helemaal ververst. Je zult zien dat dit een compleet nieuw hoofdstuk wordt in je leven en je relatie.

Pas wanneer je de kasten, banken en tafels, en andere meubels hebt uitgekozen kun je je gaan richten op de kleinere, vaak decoratieve aspecten van de kamer. Deze pas je aan op het meubilair dat je al hebt. Denk hier niet alleen aan kleine decoratieve objecten, maar ook aan de kleur van de muur of de verlichting.