Elk jaar in juli zie je een bekend fenomeen in de (grote) steden van Duitsland:
Verweesde kantoren en lege kantoorgangen … de zomerse malaise is hier!
Misschien vraagt ​​u zich ook af of het zin heeft om in deze tijd van het jaar te solliciteren?

Wij zijn van mening: JA het is!

Waarom? Omdat de zomerse malaise niet zo slecht is als zijn reputatie.
Zeker, veel medewerkers (vooral met schoolgaande kinderen) gaan vooral in juli en augustus op vakantie, waardoor veel HR-kantoren niet of alleen onderbezet zijn, maar dat is precies jouw voordeel!
Nauwelijks minder vacatures
Als je de grote vacatureportalen bekijkt, valt het je misschien op dat de advertenties van bedrijven bijna nooit minder zijn als ze op zoek zijn naar werknemers. In juli en augustus liggen ze slechts ongeveer 5% onder het jaargemiddelde.
Afhankelijk van de branche, zoals in de toeristische sector, stijgt het aantal vacatures in de zomer zelfs aanzienlijk!
Dus ook al zijn veel medewerkers – en zeker enkele HR-managers – op vakantie in de zomer, de bedrijven zijn nog steeds ijverig op zoek naar medewerkers.

Maar minder aanvragers

Wat in de zomer echter aanzienlijk daalt, is het aantal sollicitanten bij de bedrijven.
Logisch, want velen liggen in Italië op het strand of genieten van de zomer in het buitenzwembad of in de tuin thuis – zonder na te denken over toepassingen of van baan te wisselen.
Dus waarom zou u niet profiteren van deze situatie en een voorsprong nemen?
Als u gedurende deze periode solliciteert, kunt u ofwel een voorsprong nemen door als een van de eersten aan de recruiter te worden gepresenteerd zodra hij terugkomt van vakantie. Of het selectieproces begint zelfs in de zomer, wat natuurlijk betekent dat er niet zoveel sollicitanten zijn voor deze functie en je kansen aanzienlijk toenemen.
Ook laat je het bedrijf zien dat je gemotiveerd bent en dat je je ook in de zomer en tijdens de vakantieperiode niet laat weerhouden van je loopbaanambities.

Meer tijd

Na de zomervakantie eind augustus / begin september, als alle collega’s weer terug zijn van vakantie, gaat het in de meeste kantoren weer echt goed. Er moeten overdrachten plaatsvinden en e-mails worden verwerkt en in uren van vergaderingen wordt iedereen op de hoogte gebracht en teruggebracht van de vakantiecursus naar de werkmodus.
Met de overuren die nu in de avonduren ontstaan, blijft er weinig tijd over voor het schrijven van sollicitaties en het doen van onderzoek op internet. Voor je het weet is het herfst en dan kerst en is je sollicitatie nog steeds niet bijgewerkt – laat staan ​​verzonden.
Het is beter om de zomermaanden te gebruiken, wanneer het kantoor niet beschikbaar is en u ’s avonds op tijd kunt vertrekken om uw onderzoek te doen en uw sollicitatiedocumenten bij te werken.
Zo kunt u in alle rust en zonder tijdsdruk naar vacatures zoeken, uw cv oppoetsen en sollicitatiebrieven schrijven.
Sneller beslissingen nemen
Vanwege het personeelstekort bij sommige bedrijven worden de sollicitatiegesprekken voor een geadverteerde functie verpakt in de een of twee weken waarin alle verantwoordelijken en besluitvormers aanwezig zijn en niet op vakantie. Dit kan besluitvormingsprocessen verkorten van enkele maanden tot enkele weken.
Dit is natuurlijk ook wat stressvoller voor sollicitanten, maar door de zomerse malaise heb je wellicht sneller een nieuwe baan dan je denkt.