Een verhuizing is een hele klus. Als je gaat verhuizen kom je erachter dat je veel meer spullen hebt dan je dacht. Verhuisdozen zijn heel makkelijk om te gebruiken als je gaat verhuizen. Het zijn dozen in een handzaam formaat, met handige grepen zodat je ze gemakkelijk kunt tillen. Ook is het handig om dozen van dezelfde maat te gebruiken, dit maakt het vervoeren een stuk eenvoudiger . Je kunt ook dozen bij de supermarkt verzamelen, maar dan heb je dozen van verschillende maten en verschillende kartondikte. Dat laatste kan tot gevolg hebben dat de doos niet stevig genoeg is voor de inhoud.

Hoe kom je aan verhuisdozen?
Als je de verhuizing laat doen door een verhuisbedrijf dan leveren zij in de meeste gevallen de verhuisdozen. Deze krijg je te leen, na de verhuizing wordt er een afspraak gemaakt wanneer ze weer worden opgehaald. Meestal krijg je enkele weken de tijd om de dozen uit te pakken. Als je de verhuizing zelf regelt, kun je verhuisdozen kopen bij een bouwmarkt of een online winkel. Je moet dan ook zelf uitrekenen hoeveel je er nodig hebt. Maar je kunt, als je zelf je verhuizing regelt, natuurlijk in etappes verhuizen en de dozen een aantal keren hergebruiken.

Hoe pak je verhuisdozen efficiënt in?
Als je gaat verhuizen is het zaak om de verhuisdozen efficiënt in te pakken. Pak sowieso kamer voor kamer in en schrijf op de doos in welke kamer de spullen thuishoren. Dan kunnen de dozen voor de keuken, de studeerkamer en de slaapkamer direct in het juiste vertrek worden gezet. Zorg dat de dozen niet te zwaar worden. Boeken wegen erg zwaar, dus pak een doos nooit helemaal vol met boeken, maar doe dit voor de helft en vul de doos aan met lichtere spullen.