De wok is uitgevonden in het oude China en heeft nu zijn weg naar ons gevonden.

Koken in een wok is snel en vooral heel gezond!

Koken in een wok bestaat uit de volgende technieken: roerbak (roerbakken), frituren, stomen, braden en roken
Pan-roerbakken is de meest gebruikte kookmethode in de wok! Het te koken voedsel moet constant in beweging zijn. Door de zeer hoge warmteontwikkeling in de wok sluiten de poriën van het vlees of de groenten zeer snel af en blijven de frisse kleuren, belangrijke vitamines, mineralen en aroma’s behouden. Om verbranding te voorkomen is constant roeren noodzakelijk (roerbakken!). Het is ook erg belangrijk dat alle ingrediënten worden bereid! Giet tussendoor zodat er niets kan verbranden .. Bouillon, witte wijn, sojasaus, vissaus zijn geschikt …
Bij deze techniek moeten alle ingrediënten heel klein worden gesneden, dat betekent dat je alles van tevoren kunt snijden of diepvriesgroenten kunt gebruiken !!!
Wokgerechten zijn eenvoudig, ingenieus en caloriearm!
in een mum van tijd – gekookt!
Alle ingrediënten worden bereid, d.w.z. afgemeten, gesneden.
De bereiding in de wok duurt meestal niet langer dan 5 minuten en vraagt ​​in deze periode je volledige aandacht!
Gebruik pinda-olie, sesamolie, geklaarde boter (ze kunnen erg heet zijn) om de wok pan te roeren, gebruik nooit koudgeperste oliën!
Voordat je gaat koken in de wok, had je het bijgerecht zo moeten klaarmaken dat alles tegelijk klaar is.
De wok moet eerst leeg opwarmen, pas dan wordt de juiste olie toegevoegd en verwarmd tot net onder het rookpunt.